lunes, 16 de julio de 2012

COMENÇA EL CINEMA AL CARRER

Ahir va començar el cinema al carrer de La Cosa Nostra a la plaça Isabel la catòlica, l'objectiu d'aquesta proposta no és simplement la d'entretenir , amb aquesta iniciativa de cicle de cinema de caràcter polític i social pretenem també a part de passar una bona estona intentar crear consciència, fer pensar, crear debat i opinió, i sobretot donar vida al barri a part de ser una alternativa d'oci de caràcter anticapitalista i de autoorganització, durant l'estiu es comencen a moure a la província una sèrie de festivals , concerts i propostes impulsades per les administracions i institucions i dut a terme per grans empreses i bancs amb l'únic propòsit del benefici econòmic creant llocs de treball precari i explotant als joves de la ciutat amb horaris infinits i sous reduïts. Festivals poques vegades accessibles a la majoria dels joves de Castelló per l'elevat cost de les seves entrades, orientats a treure el màxima rendibilitat impulsant un turisme elitista que els polítics de l'ajuntament consideren la salvació de la província al mes pur estil benvingut Mr. Marshall.

Mentre l'ajuntament còmplice i participi dels entramats empresarials que hi ha darrere d'aquest oci, d’aborregament, banal, desideologitzat, i alienació abandona la perifèria o els barris mes humils sense preocupar-li el mes minim el que en ells succeeixi, o el benestar dels quals en ells convivim, privant-nos de qualsevol activitat o entreteniment assequible durant l'estiu, des de l'A. C. La Cosa Nostra amb mes ganes que diners hem engegat la proposta de Cinema al carrer amb l'afany de crear alternatives i opcions que des de l'ajuntament no es donen i que ahir inaugurem amb la pel•lícula de la Haine (L'Odi)

La película de Mathieu kassovitz tracta sobre tres amics adolescents que després d’una nit de disturbis en un barri marginal dels afores de París, , Vinz, Saïd i Hubert (un jueu, un àrab inmigrant i un boxador amateur negre, respectivament), son testimonis d’un fet, en el qual el seu amic Abdel resulta ferit per la policía. El passejar per la ciutat, la violencia entre bander i els conflictes amb la policía son les constants en les 24 hores següents de la vida d’aquests joves.

A les 22:00h. d'ahir després de tenir-ho tot preparat, vam veure com a poc a poc s'anaven ocupant les mes de 50 cadires que hi havia a la plaça, la qual cosa ens va obligar a canviar la pantalla d'on teníem previst col•locar-la per poder facilitar a totes les persones que no es podien asseure a ninguna cadira veure-la des de qualsevol lloc de la plaça que vam veure com en aquests minuts previs la gent anava ocupant bancs, les jardineres i la gent es portava les cadires del bar l’ereta que prèviament ens havien oferit molt amablement els propietaris. Després d'aquest petit imprevist sobre les 22:15 ja tothom còmode en el seu lloc, amb la seva beguda i crispetes començava la pel•lícula de la haine. La plaça s'omple d'un silenci respectuós i fins i tot gent des de les seves balconades o finestres o gent que passava per allí s'apunten a veure la pel•lícula.Després del silenci i sense poder evitar el lladruc d'algun gos comença la pel•lícula amb una frase que resumeix i dóna peu a entendre el que en ella va a anar succeint

“Esta es la historia de una sociedad que se hunde y que mientras se va hundiendo no para de decirse hasta ahora todo va bien hasta ahora todo va bien hasta ahora todo va bien..pero lo importante no es la caída sino el aterrizaje”.

La pel•lícula acaba amb un fort aplaudiment i la cara de satisfacció i haver passat una bona estona de la gent. Des de la Cosa Nostra fem una valoració molt positiva i volem agrair amb totes les nostres forces tot el suport i ajuda que hem rebut per a qualsevol tipus d'iniciativa i sobretot a la gent que ens a ajudat en aquesta en concret i que ens fa créixer. Per a la gent que ens critica i ens qüestiona, nostra mes absoluta indiferència i agrair-los que ens fan créixer molt mes.

FINS A LA PROPERA! BARRI O MORT!

LA COSA NOSTRA

No hay comentarios:

Publicar un comentario