martes, 16 de abril de 2013

EL FEIXISME I EL SEU CARÀCTER DE CLASSE

Esta vesprada hem estat xerrant sobre el feixisme i el seu caràcter de classe, i també hem debatut sobre els estats feixistes que existeixen al moment històric actual.

El feixisme ha tingut i té un marcat caràcter classista. Tot i que històricament, i també en l’actualitat, el pensament feixista guanya adeptes entre les classes més baixes de la societat; el feixisme és, com deia Dimitrov (secretari general de la internacional comunista) , “la dictadura oberta dels elements més reaccionaris, xovinistes i imperialistes del capital financer”.

El PCPE i els CJC, amb la col·laboració de la Cosa Nostra, aprofitem les Jornades Antifeixistes de Castelló per reflexionar sobre aquest caràcter classista del feixisme. I més important, per analitzar i comprendre com el feixisme, amb moderns rentats de cara, aprofita la crisi estructural capitalista per créixer.

Però el feixisme conserva la seua estratègia tradicional: captar a les masses decebudes amb els vells partits de la burgesia per a imposar un xovinisme en el seu màxim exponent que cultiva l’odi contra els altres pobles i una reacció brutal contra el moviment revolucionari dels treballadors.

Desprès d'aquesta xerrada ho tenim més clar. El feixisme no tornarà a passar.

Visca la lluita antifeixista!

No hay comentarios:

Publicar un comentario