sábado, 21 de julio de 2012

Crònica de l'acte de la CRTR del 18 de juliol

ON HI HA LLUITA HI HA REPRESSIÓ

Al local de La Cosa Nostra va tindre lloc l'acte convocat per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa amb motiu de l'aniversari del colp d'estat feixista. A l'acte es volia denunciar la repressió actual en totes les seues formes i solidaritzar-se amb les persones i col•lectius que la pateixen i els poden arribar a patir-la, que és qualsevol que lluite contra la dictadura capitalista.

L'acte va començar amb una projecció sobre la proclamació de la República, la guerra civil i la repressió franquista a la provincia de Castelló, amb imatges d'algunes de les víctimes del feixisme a Almassora localitat de la Plana Alta.

A continuació va intervindre Francisco Tendero, que va parlar sobre el caràcter repressiu de l'Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana, que permet a la Policia Municipal una repressió selectiva contra les activitats de les organitzacions populars, com ara la denúncia que ell mateix va patir el 6 de juny per enganxar un cartell d'un acte del PCPE, o anteriorment la CRTR per repartir pamflets. Va mencionar també la tramitació al Congrès d'un projecte de llei que de CiU que pretèn crear el delit específic de “violència urbana” i retallar el dret de reunió.

A continuació, Kike Navarro, dels CJC de Vila-real, va exposar el muntatge policial que van patir quatre militants la nit anterior a la vaga general, quan van ser detinguts i se'ls va acusar de totes les pintades que van aparèixer al poble eixa nit i de la silicona a una dotzena de d'establiments, així com de la inversemblant acusació de “robatori amb força”. Va exposar la situació actual del cas als Tribunals, que sembla favorable i va agrair l'ajuda de CGT. Va acabar amb la consideració de que amb la repressió s'intenta apartar els joves de la lluita i que això poden aconseguir-ho en algun cas però no en general.

Per la seua part, Joan Pinyana, secretari de CGT a Castelló, va intervindre en relació amb la repressió a l'àmbit laboral que pateixen molts treballadors i treballadores com a conseqüència de la seua activitat sindical, un exemple de la qual és l'expedient que Correus li ha obert i al que es demana la suspensió d'ocupació i sou per quinze mesos. Eixa ha estat la resposta de l'empresa al treball de la seció sindical en defensa dels drets laborals. Va fer també una crida a no deixar-se arrabassar els drets per congraciar-se amb l'empresa, perquè amb eixa actitud servil no s'aconsegueix res.

La darrera intervenció va ser la del company Àlex Tejedor, dels SEPC a la UJI, que va parlar sobre la denúncia que va patir per part de l'anterior portantveu del Consell d'Estudiants i conegut militant dretà, per haver criticat les seues declaracions de recolzament a les càrregeus policials a València contra l'alumnat de l'IES Lluis Vives. A conseqüència de la denúncia se li va incoar un expedient a la UJI i està pendent de judici. Va criticar també l'actuació de la Justícia i la parcialitat de la premsa local. Finalment, va informar de la nova data del judici, el proper 12 de setembre, a les 11 hores, amb motiu del qual es convocarà una concentració a la porta dels Jutjats.

Les intervencions van ser escoltades amb interès per els assistents a l'acte, al que va quedar clar que la repressió és una realitat quotidiana que qualsevol de nosaltres pot patir i que creixerà proporcionalment a l'augment de la lluita obrera i popular.


No hay comentarios:

Publicar un comentario